Saša 10 godina hrani gladne u Parizu

Saša Ilić iz Kušiljeva (Svilajnac), već 10 godina preko svoje organizacije „Action sociale“ deli besplatne obroke beskućnicima i svima koji nisu u mogućnosti da priušte pristojan obrok. Svake subote u pola 10 uveče, Saša i njegova porodica pomažu gladnima deleći oko 300 obroka najpre na trgu Republike a zatim i na trgu Staljingrad u Parizu.

Iako za ovog skromnog čoveka malo ljudi zna, njegova dobročinstva su vredna pažnje.

„U početku smo obroke delili autom, od mesta do mesta. Međutim, kako je glad sve više raspostranjena, lokacija se promenila i sada je fiksirana. Sada svake subote na trgu Republike i Staljingrada delimo obroke do kasno u noć. Ima nas oko 30ak aktivnih članova“, objašnjava osnivač Saša.

Ovaj „humanitarni čin“ vidi kao deo borbe protiv siromaštva, ali i ogromne podrške ovim ljudima koji se nalaze na ivici margine.

„Mi Balkanci smo takvi, bilo gde da smo bismo učinili isto, bila to Francuska ili neka druga zemlja. Gajimo veliku empatiju prema ljudima koji su u socijalnoj krizi, saosećamo se sa siromašnima ovde“, kaže Saša.

Važno je napomenuti da Saša i njegova porodica nemaju nikakve novčane nadoknade, kupovinu hrane i pripremu iste, finansiraju iz donacija drugih dobronamernih ljudi, što je još dokaz solidarnosti koju pokazuju prema socijalno ugroženim grupama ljudi.

Izvor: Svi Srbi u Parizu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *