Руска деца упознају Србију

У оквиру пројекта Руске дечје библиотеке (РГДБ) „Откривамо државе“ у суботу, 8. децембра у Moскви биће одржана промоција Србије на којој ће руска деца моћи да се упознају са обичајима и традицијом наше гостољубиве и топле земље.

Гостима ће се обратити амбасадор Србије у Москви Славенко Терзић, М. А. Венедјапина, директорка Руске дечје библиотеке, Предраг Обрадовић, председник Друштва српско-руског пријатељства из Панчева и Дејан боснић, директор панчевачке библиотеке.

Руска и панчевачка библиотека једна другој поклониле су по сто књига па ће тако Панчево добити одељење руске дечје литературе, а  Москва српске. До сада је у библиотекама у Москви било тешко наћи било коју књигу на српском језику.

Мале читаоце и њихове родитеље очекује интересантан програм који укључује и интерактивну презентацију о култури и обичајима у Србији, као и радионице „Орао-симбол Србије“ и радионица по мотивима књиге „Јежић у гостима код Трешњица“ Јулије Брикове. То је прва књига у оквиру пројекта „двојезична бајка“ Друштва српско-руског пријатељства из Панчева, која ће у суботу бити представљена у Москви, а ускоро се очекује и у Србији.

У оквиру тог пројекта савремене бајке српских и руских аутора издаваће се на оба језика, српском и руском, како би наша деца лако увидела блискост наших језика, културе и заједничких вредности.

Текст и фотографије: Тамара Обрадовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *