Срушен конак манастира код Улциња

Надлежне институције безбожничке власти у Црној Гори срушиле су конак новог манастира Светог Василија код Улциња. На снимку који је уступљен Спутњику приметан је велики број полиције која никоме не дозвољава да приђе и мали број свештеника.

На сајту Митрополије црногорско-приморске објављене су фотографије рушевине, а како је записао подгорички парох, о. Никола Пејовић остала је неоштећена плоча са благословом митрополита Амфилохија.

„Можете срушити све, али дјело његово остаће, јер он гради на Христу, непоколебљивом камену …… После рушења манастирског конака плоча са благословом митрополита Амфилохија једина остала, можда и због чињенице да баш јутрос своје молитве приноси поред ћивота Светог Василија“, записао је о. Никола.

Подсетимо, митрополит Амфилохије најавио је недавно да ће црква у недељу, 14. јуна наставити литије. Оне ће, како је потврдио отац Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, бити организоване уз поштовање свих процедура које су прописане за јавна окупљања, као и свих мера здравствене заштите.

Никшићанин М. Копривица одбио да руши манастирски конак у Улцињу, а ово нечасно дело обавио је Марко Даковић. Грађевинска фирма „Вилуси“ из Никшића ангажована је да сруши манастирског конак на Бриској Гори поред Улциња.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *