Rus i Amerikanac svetu pokazuju lepote Srbije

Popularni TikTokeri, Gleb Fils iz Rusije i Džastis Rejd iz Amerike, sve više privlače pažnju domaće javnost, a ono što im je zajedničko je da su oboje provalili pola sveta i napustili život u moćnim državama, kako bi novi početak otpočeli na Balkanu.

Naime, Gleb i Džastin nisu rođeni na Balkanu, a srca publike osvojili su tako što je Gleb napustio život u Rusiji i preselio se na selo, dok je Amerikanac oduševio sve Balkance svojim jedinstvenim interpretacijama domaćih pesama.

Udružili snage

Dvojica TikTokera upoznali su se u srpskoj prestonici još pre nekoliko meseci, a sada su rešili da udruže snage kako bi svojim sadržajem na ovoj društvenoj mreži promovisali Srbiju.

„Upoznao sa Džastisa i pokazao mu malo grad, a on mi je zauzvrat otpevao jednu od mojih omiljenih srpskih pesama“, napisao je Gleb u jednoj od svojih objava i obradovao svoje obožavaoce koji su već duže vreme navijali za ovaj duo.

Gleb Džastisa uči srpski

Naravno, njihovo prijateljstvo nije ostalo samo na zajedničkoj ljubavi prema muzici, već je Rus odlučio da svom drugaru sa drugog kraja sveta olakša i učenje srpskog jezika.

„Sada ću da učim Džastisa moje omiljene srpske reči“, rekao je Gleb na početku video snimka koji je Amerikanac objavio na TikTok-u, a zatim krenuo i da nabraja: „Jao čoveče, Lagano, Ma jok, Vrhunski, Planina, Ovčice“, nabrajao je Gleb, dok je Džastis ponavljao za njim, a zatim imao i zadatak da otkrije šta te reči znače na srpskom jeziku. Zanimljivo je da je reč „planina“ jedina bila poznata mladom Džastisu, dok su mu ostale zadavale prilične probleme.

Život na selu i zlatni „Jugo“

Tiktorker Gleb Fils, koji je popularan u Rusiji u Srbiju je došao tokom pandemije koronavirusa kada je imao samo dvadeset godina, a svoj život u Engleskoj zamenio je za mir na planini Beljanica, gde se nastanio sa svojom porodicom. Na svojim nalozima na društvenim mrežama Gleb obožava da deli kako izgleda život na selu, van domašaja civilizacije, a za jako kratko vreme on je savladao srpski jezik, koji sada govori tečno, ali i naučio da igra i užičko kolo.

Sa druge strane, Džastis se tek nedavno preselio na Balkan, gde su ga svi dočekali širom raširenih ruku zbog njegove neposrednosti i ljubavi prema zemljama eks-Jugoslavije. Oduševljen predelima, Džastis je otpočeo svoju turneju u Srbiji, da bi zatim svojiž zlatnim „Jugom“ obišao i Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju. U Hrvatskoj je učestvovao čak i u muzičkom šou programu Supertalenat, međutim, pred polufinale je od produkcije dobio mejl kako ipak neće nastupati. Nedavno, njegov video sa Novakom Đokovićem u kome mu peva pesmu postao je viralan, a Džastis je stekao još više obožavalaca širom sveta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *