Рођаче, ваш премијер хоће „Србе на Србе“

Познати српски књижевник Петар Милатовић Острошки упутио је још једно отворено писмо председнику Црне Горе Јакову Милатовићу у коме га упозорава на, како наводи срамотне изјаве црногорског премијер Милојка Спајића. Његово писмо преносимо у целини:

Пише: Др Петар Милатовић Острошки

Драги рођаче, Милојко Спајић, ваш партијски шеф и предсједник владе кога сте ви предложили за мандатара, послије сусрета са генералним секретаром Нато алијансе Јенсом Столтенбергом, на заједничкој конференцији за штампу у сједишту алијансе у Бриселу, дословно је изјавио: „Црна Гора је спремна да војно појача присуство на Косову“ , као и да је „наша непоколебљива посвећеност територијалном интегритету Босне од највеће важности за Црну Гору“!

Само ове двије реченице су довољне да се иницира смјена предсједника владе Црне Горе. За вашег партијског шефа и предсједника Владе није највећа важност за Црну Гору јачање економије, боља здравствена заштита, унапређивање образовног система, дакле свеукупни напредак Црне Горе, већ је за њега највећа важност да шаље људе из Црне Горе да се боре против Срба на Косову и Метохији и у Босни и Херцеговини!

Да ли сте ви, предсједниче Црне Горе, свјесни шта ово значи?

По злу познату крваву паролу зликовца бана Марка Натлачена „Србе на врбе“, сада замјењује нова парола „Србе на Србе“!

Како не примјећујете да НАТО алијанса хоће против Срба на Косову и Метохији и у Босни и Херцеговини дасе бори са Србима? Зар ћете, као врховни командант војних снага Црне Горе, дозволити такву неопростиву историјску срамоту и злочин? Да ли сте свјесни да на овај начин предсједник владе Црне Горе може да жртвује вашу и моју, и свачију дјецу, за рачун зликовачке НАТО алијансе? Моју дјецу сигурно неће жртвовати за рачун НАТО-а, а залагаћу се да ни ваша дјеца и ничија не оду на планирани крвави пир зликовачких мапокројача који толико зла починише од 1991. године до данас!

За очекивати је да сада већина посланика у Скупштини Црне Горе покрене смјену предсједника владе Милојка Спајића, како би будућу владу предводио онај коме је највећа важност да води политику у интересу Црне Горе, а не у интересу Нато алијансе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *