Radivoje Kalajdžić oduvao Austina

U 24. profesionalnom boks meču Radivoje Kalajdžić, rodom iz Zenice, nokautirao je protivnika Breda Austina iz Tenesija. Tako je ovaj mladi nokauter zabeležio 23. pobedu, od kojih čak 18 nokautom i svrstao se medju najuspjesnije profi boksere rodjene na prostoru Balkana.
Dvogodišnja pauza zbog lečenja povredjene desne šake, kod mnogih ljubitelja boksa izazivala je sumnju i pitanje hoće li se Kalajdžić ponovo vratiti u ring, ali on je sve neverne Tome demantovao furioznim nastupom. Već u prvoj rundi protivnika je naterao na predaju. Renomirani bokser, koji je u karijeri odboksovao 41 meč tri puta je bacan na pod, ako da je sudija bio prinudjen da prekine borbu i Kalajdžića proglasi pobednikom.
Nakon ove borbe popularni Hor Rod, kako ga naziva američka štampa, popraviće svoj rejting i svrstati se medju deset najboljih boksera u svetu u poluteškoj kategoriji. Za mesec dana očekuje se novi bokserski spektakl u režiji ovog popularnog Srbina.
*Praćenje profesionalne karijere srpskog boksera pomaže Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova vlade Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *