Усташке песме на Цетињу

Још јуче су „Црногорски националисти“ разних нација и вјера, обједињени мржњом према Србима, најавили да ће заштитити Цетиње од молебана и молитвеног хода православних вјерника, те да „Срби неће шетати Цетињем“.

Порука – „На Цетиње нема шетње“, коју су јуче папагајски понављали како скаредни ликови са Фејсбука тако и, да срамота буде већа, високи државни службеници, односила се само на – молитвену шетњу. Не и на отужну, поражавајућу шетњу новоцрногораца, који су са свих страна дошли да одбране Цетиње од литије, уједно промовишући фашизам.

Тако је град под Ловћеном дочекао да се у њему запева – „ми смо браћа испод капелице, ђе не рађа мајка издајице“, „ој четници и та ваша брада, бријаће је Ловћенска бригада“, „сад имамо нове издајице, што их народ назва посрбице“.

У овој провали бестијалне србомржње посебно забрињава чињеница да људи, окупљени данас на Цетињу, инспирацију за властите поступке проналазе у усташкој идеологији и фолклору. Наиме, распевани „бранитељи Цетиња“ са свих крајева „Монтенегра“ отпевушили су и сљедеће стихове: „Црнорогрци кршни момци, ми смо браћа сви, нећете у Цетиње док смо живи ми“.

Стихови сами по себи буде искрену „сућут“ према онима који су их спевали и отпевали, али и дубоку озлојеђеност и узнемиреност код сваког здравомислећег грађанина Црне Горе. Јер, реч је о препеву пјесме Томпсона, омиљеног музичара усташа у Хрватској, а по свему судећи и шире – у Монтенегру.

„Стоји Хрват до Хрвата, ми смо браћа сви Нећете у Чавоглаве док смо живи ми“, поручио је Србима Томпсон. А данас нешто слично и Томпсонова духовна деца, „дечки“ који себе називају Црногорцима, ђетиђима… Наравно, клицало се и фашистичком сараднику, издајнику Крсту Зрновом Поповићу.

2 thoughts on “Усташке песме на Цетињу

 • 23. јануар 2020. at 04:13
  Permalink

  Срби могу све! Могу да буду потурице и гори од тога! Могу да створе Југославију, иако је сваки други Србин погинуо и натопио крвљу Балкан, у Првом Великом Рату! И да забораве на рањенике и инвалиде после истог рата! Да скоро у већини, буду партизани-комунисти и да устоличе и одрже Тита на власти! Да растуре цркву , отцепе и створе македонску цркву. Да створе муслимане, Црногорце, Македонце, у „ТИТОВОМ ЈАЈЦУ“, ’43. Да побију на десетине хиљада свог народа да би одржали и сачували комунистичку идеологију! Да буду бомбардовани ’99, и да оне који су их бомбардовали узму за саветнике председнику Србије! И коначно, да распарчавају српски народ и да одвоје Црну Гору и да од деце комунистичке и њихових потомака, створе Црногорску нацију, тзв монтенегрине! Докле ће ово лудило ићи, видећемо! Даће Бог да је ово мањина у Срба! Јер Богу хвала, Црна Гора-Српска Спарта се пробудила и востала и стала на пут Светих предака Немањића, Краља Јована Владимира, Црнојевића, Краља Николе, Св Петра Цетињског, Св Његоша, Св Мардарија и многих других!!!

  Reply
 • 23. јануар 2020. at 09:43
  Permalink

  све стоји тако како је написано, осим тога да је Крсто Зрнов Поповић издајник!
  Јунак из балканских ратова, и са Мојковца, који се изјашњавао као Србин и који се упустио у неравноправну борбу са правим ИЗДАЈНИКОМ (родом баш са Цетиња) регентом Александром Уништитељем, и који је уморен од зликовачке комунистичке руке, НЕ МОЖЕ БИТИ ИЗДАЈНИК!!!
  Мислим да се преврће у гробу, кад види какав му шљам „новоцрногорски“ пева….који успут величају и тита и усташе…тотално лудило. Да није смешна, била би тужна, та шака јада…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *