И Новак заражен, западни медији ликују

Новак Ђоковић и његова супруга Јелена позитивни су на вирус корона, јавио је Танјуг, а вест под хитно пренели сви српски и светски медији.

Одмах по доласку у Београд Новак се тестирао заједно са члановима породице и тима са којима је био у Београду и Задру на Ариа турниру, који је прекинут после сазнања да корону има и бугарски тенисер Григор Димитров. Саопштењем се огласио и први тенисер света.

„Одмах по доласку у Београд отишли смо на тестирање. Мој и Јеленин резултат је позитиван. Деца су негативна. Све што смо урадили у протеклих месец дана, радили смо чистог срца и искрених намера. Наш турнир је био хуманитарног карактера, са идејом да помогнемо тенисерима из региона, да им омогућимо услове да играју, остваре приходе и на тај начин лакше преброде овај тежак период. У исто време, желели смо да пошаљемо поруке солидарности и поштовања, фер-плеја. Циљ је био и да помогнемо добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија и драго ми је што се велики број људи придружио тој иницијативи“, рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света ће наредне две недеље провести у карантину.

„Организовали смо турнир у тренутку у којем је вирус ослабио, верујући да су се стекли услови за његово одржавање.Изузетно ми је жао због сваког појединачног случаја заразе. Пратим изјаве лекара и надам се да се број заражених неће повећавати. Надам се да се неће компликовати било чија здравствена ситуација и да ће сви бити добро. Ја ћу остати у самоизолацији наредних 14 дана и поновити тест за 5 дана“, поручио је Ђоковић.

Вест дана из Београда објавили су сви светски медији уз пропратне углавном негативне коментаре. То што се десило у Задру немачки медији оцењују као катастрофу и кривицу углавном приписују Ђоковићу, за кога сада тврде да „никаде неће бити велики шампион“. У негативним коментарима утркују се амерички и енглески медији, који буквално ликују на то што се догодило Ђоковићу, а неки тенисери затражили су да Новак напусти место председавајућег АТП савеза тенисера. Чини се ипак да је неумесним коментарима отишао најдаље португалски новинар Жозе Моргадо који је написао да је „Новака стигла карма и да чини све да освоји награду за идиота 2020. године“.

Хрватски стручњак и некадашњи Ђоковићев учитељ стао је у одбрану светског броја један.

„Чуо сам што се догодило и ужасно ми је жао због Новака. Била је ово племенита идеја, која је нажалост завршила катастрофом. Причао сам с Новаком у суботу, дан пре него што се све ово догодило. Био је поносан и срећан. Био сам у организацији великих турнира, огроман је новац ту у питању, а Новак је све сам покрио. Тај турнир је требало да буде огромна промоција Хрватске у свету, посебно у овом тренутку који је деликатан за цели свет“, рекао је Пилић.

„Знате ли колико значи кад вам дођу број 1 и још неколико играча из самог тениског врха? Штета, баш штета“, казао је Никола Пилић.

Он је  дао мишљење о потенцијалном наставку сезоне.

„Каква сезона? О чему ми ту причамо? Немам појма како Американци мисле да ће се одржати УС Опен ако ће играче из Европе по доласку у Америку држати две недеље закључане у карантину. Нема то везе с тенисом. Не знам, нисам паметан, али јасно ми је да је проблем огроман. Није ови проблем само за тенис. У питању су сви спортови, посебице ногомет. Није ми јасно како нетко може мислити да ће моћи контролирати масу на трибинама. То је немогуће. Ово што се догодило велики је проблем и немам појма како ће га људи из спорта решити“, закључио је легендарни хрватски тренер.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *