Prženice iz rerne

Mnogima od nas svakodnevno ostaje stari hleb s kojim najčešće ne znamo šta ćemo. Ukoliko ne završi u tosteru stari hleb se najčešće iskoristi za prženice koje mnogi ne vole zato što su previše masne.

Mi vam nudimo malo drugačiji recept za ovo popularno jelo koje je mnogo manje masno zato što se ne prži već peče. Prženice iz rerne su brz, jeftin i ukusan doručak koji će vaši ukućani obožavati. Najbolje od svega je što se mogu praviti razne kombinacije, pa se u smesu sa sirom može dodavati sitno seckana šunka, pečenica, suvi vrati ili već ko šta voli.

Kad se ispeku mogu se posuti sa šakom rendanog kačkavalja a i ne mora. Najbolje se slažu uz čašu jogurta.Za razliku od običnih prženica koje vrlo brzo stvrdnu i izgube prvobitan ukus, u ovoj kombinaciji što duže stoje to su ukusnije. Možete ih jesti i za večeru ukoliko vam koje parče preostane od doručka. Jedina mana im je što ćete poželeti da ih pravite svaki dan.

Sastojci

8 kriški starog hljeba
300 g sira
2 jaja
200 ml mlijeka

Priprema:

Hleb iseći na kriške srednje debljine. U dubljem tanjiru umutiti 2 jaja pa dodati sir koji se izgnječi kako bi se napravila kompaktna masa. Ukoliko koristite stariji sir možete sipati malo mleka tek toliko da dobijete ujednačenu smesu kojom ćete filovati kriške. Hleb umočiti u tanjir s mlekom ali vodite računa da se ne natopi previše, bukvalno ga samo ubacite i okrenite u tanjiru, a potom natopljena parčad poređati u pleh sa papirom za pečenje.

Na svaku krišku kašikom sipati prethodno napravljenu smesu od sira i jaja. Po želji u ovu smesu možete dodati seckanu šunku ili šta već volite. Sve ubaciti u rernu i peći 15 do 20 minuta na 200 stepeni dok korica ne postane zlatno žuta. Kad su prženice gotove možete ih posuti šakom rendanog kačkavalja ukoliko volite i vratite u vrelu rernu tek toliko da se sir istopi. Poslužiti uz čašu jogurta ili kiselog mleka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.