Srpkinja o životu na Aljasci – pogledajte!

Iva je postala viralna na TikToku zbog svojih videa u kojima priča o životu na Aljasci. Ona radi u jednoj kompaniji koja se bavi ribom, a u videima je otkrila kako izgleda jedan njen prosečan dan, kako se kreću plate, koliko je radno vreme.

„Na početku ću reći da se zarada kreće od 2.000 dolara mesečno, ako radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negde gde je loša sezona, pa do 7.500 ako upadnete u dobru kompaniju i ako sezona bude jaka. Možda 7.500 zvuči mnogo, ali svaki dan se radi 16 i po sati, bez dana odmora. Znači nemate slobodan dan“, otkrila je Iva u videu.
@iva_pink_

Za sve one koje je zanimalo kako izgleda normalan smeštaj kada radite na Aljasci mali obilazak ?#viral #foryoupage #fy

♬ Aesthetic – Tollan Kim

U zavisnosti od toga koliko ribe ima, toliko se radi. Ako ima ribe, radite, ako nema, ne radite, imate slobodan dan, pa onda narednog dana se radi šest, osam, deset sati.

„Pauze su na četiri sata po 15 minuta. Prva pauza nakon četiri sata je 15 minuta, nakon sledeća četiri sata je pauza od pola sata za obrok, nakon četiri sata je još jedna pauza od 15 minuta i onda se radi do kraja smene. To je baš naporno i tako dva meseca možete da radite. To su kompanije koje rade sa lososom i to se radi u junu i julu. Ima više kompanija, neke su podeljene po smenama od 12 sati, neke 16 i po sati, a postoje i one gde nema smene, svi rade jednu smenu“, objasnila je Iva.

@iva_pink_

Postoji još opcija u gradu za zabavu ovo je samo u sklopu fabrike #fy #foryoupage #viral

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Iva se dotakla i tema smeštaja i ishrane.

„Što se tiče smeštaja, jedne godine su muškarci spavali u šatoru, dok sam recimo jedne godine bila u prikolici. Samo je jedan metalni krevet na sprat bio tu i ništa drugo, stvari su mi bile tri meseca spakovane u koferu. Što se tiče hrane, to zavisi od kuvara, imaju dobru ponudu, ali je pitanje kakav je kuvar, da li je Filipinac ili Meksikanac. Hrana je raznovrsna, uvek imate supu, dve, tri vrste jela, možete da birate, ima voća, slatkiša, nećete ostati gladni“, rekla je Iva.

„Ali, nakon mesec dana sve vam se smuči“, rekla je Iva u poslednjem videu.

@iva_pink_

Ukoliko volite prirodu i možete fizički da izdržite onda je Aljaska prava destinacija za vas#viral #foryoupage

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Izvor: Zadovoljna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *