Први кадрови „Олује“, филма о голготи Крајишника

Филм и серија „Олуја“, који обрађују тему једног од највећих српских страдања у новијој историји, добио је свој први званични тизер видео сачињен од потресних сцена.

Први кадрови у тизеру објављеном на Јутјубу прожети страхом, тугом, неизвесношћу и храброшћу, потврђују намеру редитеља и сценаристе Милоша Радуновића да кроз овај филм и серију ода почаст судбинама обичних људи који су кроз историју највише пропатили, а због политике остали занемарени, саопштено је из агенције „Њу медија“.

Снимање филма и серије „Олуја“ продукцијске куће „Омега продукција“ почело је у јулу, а екипа се тренутно налази у другој половини снимајућег периода.

Премијерно приказивање филмског остварења очекује се у децембру, док би серија сачињена од 12 епизода требало да почне са емитовањем у марту 2022. године, пренела је Срна.

У саопштењу је наведено да су глумци, међу којима су Јово Максић, Златан Видовић, Новак Билбија, Марија Пикић и Јелена Човић, изванредном глумом и у овом кратком сегменту који је приказан успели су да пренесу снажне емоције на публику и на адекватан начин најаве једно историјски важно филмско остварење какво је „Олуја“.
„Изузетно сам поносан на екипу са којом сарађујем на овом пројекту. Реч је о врхунским глумцима који су веома емотивно доживели рад на овом филму и у потпуности му се посветили. Имамо огромну одговорност али даћемо све од себе да заједничким снагама испричамо причу достојну патње свих оних који су 1995. преживели голготу“, рекао је Радуновић.

Олуја се снима у околини Ваљева и Уба, то су крајеви Србије који подсећају на Лику - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021

Колоне људи избегле су у Србију током операције „Олуја“ која је трајала од4. до 9. августа 1995. године. На хиљаде људи је убијено и нестало, око 250.000 протерано, а ово је први пут да српска кинематографија покрива тему страдања Срба у том периоду.

„Није ми био циљ да се бавим политиком, већ да прикажем страдање нашег народа које је стално занемарено. Прелако заборављамо своје жртве и право је време да се коначно бавимо њима. Желим да све те људске приче остану записане, да их отргнемо од заборава. Треба да се зна да је тај народ живио на тим просторима и да им се десило нешто страшно“, истакао је Радуновић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *