Промоција књиге о злочинима над Србима у Тузли

У петак, 17. јуна, у 11 сати у Прес центру Удружења новинара Србије у Београду (Кнез Михаилова 6/III), биће одржана промоција књиге „Систематски злочини за етничко чишћење тузланских Срба“ (Масакрирање колоне припадника ЈНА; Живот под терором и омразом; Крвави Дан младости на Тузланској капији).

Аутори књиге су Милан Бекан, Лука Николић, Витомир Павловић, Остоја Минић, Душан Миловановић, др Зоран Вучинић, др Перо Спасојевић, Јово Бајић, пуковник Бранислав Глушица и др Стево Пашалић, а издавачи су Завичајно удружење Тузлака, Бијељина и Народна просвета, Београд. Својим прилозима у књизи први пут свједоче генерал Милан Недељковић и пуковник Миле Дубајић.

О књизи ће на промоцији говорити аутори: Милан Бекан, др Зоран Вучинић, др Стево Пашалић, пуковник Бранислав Глушица, Душан Миловановић, као и шеф Представништва Републике Српске у Србији, Млађен Цицовић.

Ова књига десеторице аутора разоткрива како је на перфидан начин „најјугословенскији град у Босни и Херцеговини“ остао без Срба и како су почињени масовни злочини без казне. Без илузија и порицања да је током грађанског рата у БиХ (1992-1995) и на другој страни било злочина и страдања, ова књига расветљава узроке и непобитно доказује да су Срби са простора Тузланског региона доживели стравичан прогон, коме су посебно допринјела два тешка злочина, први- масакрирање припадника ЈНА 15. маја 1992.г. у тзв. Тузланској колони, и други- терористички акт почињен 25. маја 1995.г. на Тузланској капији.

Представништво Републике Српске у Србији финансијски и организационо подржало је ову промоцију у функцији његовања културе сјећања на српске жртве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *