Промоција књиге „Искорак ка правди“

Промоција књиге „Искорак ка правди, са посебним освртом на случај Топчидер“ аутора Предрага Савића, друго и допуњено издање издавачке куће Народна просвета, одржаће се у сутра, у понедељак 2. децембра у 13,30 часова, у Кући Ђуре Јакшића у Београду  На промоцији ће говорити Стана Шехалић, др Јован Јањић, Здравко Елез и аутор.

„Искорак ка правди, са посебним освртом на случај Топчидер“ је најбољи доказ да стручна литература може бити изузетно занимљиво штиво за обичну читалачку публику. Неће вам бити досадно док читате како је први пут у историји српског правосуђа Уставни суд Србије заштитио право на живот, у чијем саставу је право у процесноправном смислу на закониту, ефективну, делотворну и озбиљну истрагу! Интерсантно је да то право по први пут добија судскоправно заштиту у случају убиства војника у Топчидеру.

Сазнаћете и којем је предмету по први пут на основу уставне жалбе укинута једна правоснажна и извршна кривична пресуда! Прочитаћете и како је донета једна од првих одлука на основу уставне жалбе која регулише питање кршења рокова у притворским предметима од стране кривичних вијећа.

Шта се све догађа у поступцима реституције и експропријације и како ефикасно заштити та права сазнаћете ако завирите међу корице овог дела, јер адвокат Савић је у тим областима експерт признат у европским размерама.

Предраг Савић је рођен 2. новембра 1964. године у Ваљеву. Дипломирао на Правном факултету у Београду. Био је начелник судског надзора и помоћник за нормативу и правосуђе министра правде у владама Зорана Ђинђића и Зорана Живковића. Радио је и као начелник Опште управе у Општини Палилула. У време режима Слободана Милошевића, био је представник опозиције у изборним комисијама више година, а касније на предлог ДОС-а и члан Републичке изборне комисије. Аутор је историјског романа „Калуђери и смрт“, романа „Небеска откоманда капетана Сајића“, збирке прича „Иконе и бисте“, и збирке путописа „Светлости православља“. Дуго се бавио и новинарством. Објавио је више од две хиљаде текстова. Оснивач је НВО „Кућа правде-Стразбур“. 

Насловна фотографија: Представљање првог издања „Искорак ка правди“ на недавном скупу Дани права у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *