Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice

Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije (TNF) iz Filadelfije kreće sa velikim istraživanjem od koga se očekuje da pravilno definiše probleme i predloži moguća rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta (dijaspore) sa maticom, saopšteno je iz Tesline fondacije.

U saopštenju se ističe da će se istraživanje obaviti putem Interneta, a predviđeno je anketirannje više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta.

„Posebno osmišljen i dizajniran upitnik, svi zainteresovani mogu samostalno popuniti na adresi www.teslinnarod.com, a predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Teslinenaučnefondacije (TeslaTalk.TV, Zoom video konferencije, socijalne mreže itd).

Takođe, neki od njih će biti intervjuisani u okviru projektaTeslin narod„, u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom, čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.

Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova RepublikeSrbije.

Foto:“Teslin Narod„, autor samouki srpski slikar Zoran Anđelković, član TNF

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *