Продају маске са усташким знаком и поздравом

Заштитне маске са натписом ХОС, хрватским грбом са првим белим пољем и усташким поздравом „За дом спремни“ могу се купити у продавници у центру Загреба.

Исте маске могу се наћи и на порталу продавнице „Cro sport vez“, где се наводи да је реч о „памучној двослојној маски за лице с везеним грбом ХОС-а“, која кошта 30 куна (четири евра), преноси Јутарњи.

У асортиману продавнице су још мајице „дизајниране поводом обележавања 75. годишњице блајбуршке трагедије“ и црне заставе ХОС-а са свим обележјима, међу којима је и поздрав „за дом спремни“.

Како оцењује Јутарњи, реч је о производима због којих би неко могао завршити на информативном разговору у полицији ако их носи у јавности, а с друге стране, могу се без проблема купити у самом центру хрватске престонице.

Власника трговине „Cro sport vez“ Јаков Марковић каже да ту нема ничег противзаконитог.

„Мене су пре већ пријавили за продају мајица са знаком ХОС-а, али 2011. сам на Прекршајном суду у Kнину добио ослобађајућу пресуду и то ми је доказ да их могу продавати. Kада продаја одеће с таквим обележјима буде законом забрањена, онда ћу и ја престати“, додао је Марковић.

Текст и фотографије: Јутарњи.хр

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *