Za vas smo bili ubice, a sad nas krivite i za koronu

Tatjana Bašević, manekenka i producent, iz Švajcarske nedavno je digla glas protiv diskriminacije Srba u toj zemlji i posebno osvrnula na pisanje švajcarskih medija o Novaku Đokoviću.

“Drugo udaranje na Srbiju posle 90-ih, inkluzivno korišćenje Novaka Đokovića kao “covergirl” za širenje korne – sa time je koncept malo promašen. Vaš koncept. Vaš koncept skrivenog fašizma je sa time totalno promašen. Ta medijska propaganda je time toliko očigledna da svet konačno ima priliku da dobije pravu sliku o vama. Pravu sliku o toj kvazi-socijalnoj, ni malo rasističkoj državi i položaju. Znate, ne postoje nikakva druga kritična “korona dešavanja” u svetu osim onih u Srbiji. Slavlje Liverpula je bilo super “korona friendly”, kao i “Black lives matter” protesti u Švajcarskoj”, poručila je manekenka.

Tatjana Bošković na svom Instagram profilu govorila je i o položaju Srba u Švajcarskoj.

“Ja nisam crna niti sam islamske vere, ali mogu da govorim o količini i uticaju rasistički motivisanih predrasuda i “specijalnim tretiranjem” kroz odrastanje u Švajcarskoj. Sa svojim “jugo” imenom, rođena u Švajcarskoj, imam predviđeni i limitiranu sudbinu tamo, osim ako se 10.000 puta više ne potrudim. Naravno, treba i da sakrijem svoj ponos, na koji imam pravo, na kulturu i zemlju odakle potiču moji roditelji”, rekla je Tatjana.

Ona je dodala da u vreme pandemije treba da bude više solidarnosti umesto mržnje.

“Mali savet. Malo više pisati o sr*njima u sopstvenom dvorištu i manje, najbolje uopšte ne, tuđe grobove i sanduke iskorišćavati za svoju korist. Inače ovde nema više rata i bombardovanja. Znam, ne govore vam to. Beograd je zapravo vrhunski grad. Treba da ga posetite kad ovo prođe”, poručila je manekenka.

Inače Tatjana Bašević je manekenstvom počela da se bavi sa 13 godina i može se pohvaliti kampanjama za L’Oreal Paris, Philipp Plein, La Perlu i mnoge druge. Magazin Maxim ju je svrstao u Top 100 najseksipilnijih žena Evrope, a ušla je i u Top 20 najuspešnijih i najlepših žena Švajcarske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *