Преваре са лажних страница Хиландара и СПЦ

Обавештавамо вас да су се на друштвеним мрежама појавили страница и налoг који злоупотребљавају званично име и грб Српске православне цркве и име Светог манастира Хиландара, саопштила је Задужбина Светог манастира Хиландара. Реч је, како се истиче о следећим страницама на Фејсбуку: https://www.facebook.com/srpska.pravoslavna.crkvaa н на Инстаграму: https://www.instagram.com/srpska.pravoslavna.crkva.

Опис фотографије није доступан.„На наведеним странама се рекламира тзв. „Пакет из Хиландара“ са тобоже освештаним предметима из Хиландара, који се продаје поузећем по цени од 2.500 динара. У објави се наводи да је новац од продаје намењен за болесну децу Оливера и Мињу. Такође се наводи да се акција спроводи са непознатим оцем Данилом који служи у Грчкој“, упопзоравју из Хиландара и додаје.

„Молимо вас да имате у виду да поменуте странице немају благослов Српске православне цркве и Светог манастира Хиландара за продају тзв. „Пакета из Хиландара“. Сабор стараца Манастира Хиландара никада није донео одлуку за такву акцију, нити је било ко у Хиландару могао да „освешта“ предмете који се нуде у пакету“.

У саопштењу се даље истиче да је „једина званична страница Српске православне цркве се налази на адреси www.spc.rs а Светог манастира Хиландара, односно Задужбине Светог манастира Хиландара, на www.hilandar.org, са налозима на друштвеним мрежама: https://www.facebook.com/ZaduzbinaHilandara, https://www.instagram.com/hilandar_foundation/ и на https://twitter.com/hil_zaduzbina.

На крају саопшптења из Хиландара моле се сви који су, са најбољом намером, желели да купе тзв. „Пакет из Хиландара“, да не наседају на очигледну превару којом се на најгрубљи начин злоупотребљавају имена Српске православне цркве и Светог манастира Хиландара“.

„Све добротворне делатности Хиландара и његове Задужбине су увек објављене на званичној интернет страници и друштвеним налозима искључиво Задужбине Хиландара, као фондације коју је основао сам манастир. Захваљујемо се овом приликом свима који су нам указали на ову злоупотребу и на жељи да проследе наше званично саопштење што већем броју људи путем интернета“,

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *