Српски уметник Љубомир Љуба Манасијевић посветио је песму доктору хероју Миодрагу Лазићу који је преминуо од последица корона вируса. Он је за портал Српка историја појаснио шта га је навело да посвети песму доктору Лазићу чија је смрт потресла не само грађане Србије, већ и многе друге у региону.

„Подржавам племениту намеру и петицију да болница у Нишу понесе име великог, недавно преминулог дивног доктора и човека, часног Србина и нашег брата Миодрага Лазића.

Морам да кажем да нисам био упознат са делом и племенитим подвигом сјајног хирурга на спасавању многих живота у рату у Српској Крајини и Босни и Херцеговини деведесетих година.

Његов одлазак усред врхунца кризе које је проузроковала пошаст звана Корона је изазвала велику пажњу нас, који смо из куће пратили догађаје али и осветлила лик човека који ће верујем бити заувек упамћен као симбол храбрости, пожртвовања, хришћанске љубави и хероја који је храбро и зналачки спасавао невероватним захватима, многе најтеже и безнадежне случајеве хируршке ратне праксе.

У времену пада свих људских, традиционалних и патриотских вредности кроз бизарне, ружне и приземне антихришћанске и вулгарне до бола, прилоге и написе у медијима које гледамо и читамо сваки дан, изненада је просијало једно лице,  прострујала је вест о одласку човека о коме се није писало у свим медијима као о што се пише о многим безвредним личностима и њиховим приватним животима а који је био лучоноша наше савести и учитељ човечности и патриотизма.

Међу нама живе многи људи који су ван домашаја медијске пажње а они су својим животом и многим људским вредностима и достигнућима као и преданим радом заслужили да се сваки дан пише о њима на понос и корист свих грађана Србије.

То такође, важи и за наше људе у свету који бележе сваки дан изванредна достигнућа и успехе за које ми не знамо или пак дознајемо са великим закашњењем.

Утолико пре, уздиже се дело и име доктора Миодрага коме је и име одредило природу а кога су од миља сви звали ,,Доктор Лаза“.

Испраћен је са песмом ,,Марш на Дрину“ према његовој последњој жељи у Републици Српској као и у његовом вољеном граду Нишу.

Осетио сам потребу да се придружим свим оним пријатељима и људима који су волели и поштовали доктора Лазу, једном мојом пригодном песмом која носи назив ,,Дрино реко, водо валовита“.

Преко ОВОГ ЛИНКА можете чути нумеру коју је појац Љуба Манасијевић посветио др Миодрагу Лазићу.