Помоћ за 138 пољопривредних газдинстава

Општина Велика Плана помаже развој пољопривредне производње

Данас су 72 власника регистрованих газдинстава из Велике Плане потписала уговор са Општином о добијању финансијске помоћи за развој пољопривредне производње.

У име Општине уговоре са пољопривредницима у градској кући потписао је председник општине Игор Матковић.

За подстицаје пољопривредним газдинствима општина Велика Плана је ове године издвојила 12.200.000 динара, а председник општине је данас најавио да ће у следећој буџетској години тај износ бити још већи.

Ове године средства, у износу од најмање 7.000 до највише 110.000 динара, добило је 138 пољопривредника. Њих 64 су добила максимални износ помоћи.

Износ добијених средстава зависи од вредности инвестиције. Наиме, општина покрива 40 одсто вредности инвестиције.

По речима Миодрага Шкорића, начелника великоплањанског Оделења за привреду и локални економски развој, највише пољопривредника, чак 48, добило је средства за инвестиције у млекарству. Од тог броја, њих 39 новац је искористило или ће га тек искористити за куповину квалитетних раса крава и оваца.

-У сектору меса, подстицај су добила 23 корисника. Тринаест ће новац потрошити на куповину товних грла. Кад је у питању воћарство, виноградарство и сличне делатности, новац из буџета добиће 45 наших суграђана. Њих 15 ће новац искористити за куповину и постављање пластеника, осам за куповину опреме за наводњавање и исто толики број за узгајање печурака – каже Шкорић.

Двадесет и два регистрована пољопривредна газдинства у Великој Плани добила су средства која ће искористити у сектору ратарства. У највећем броју за куповину тракторских прскалица и косачица.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *