У Клирвотеру и широм Флодире школе за српску децу

У свим православним црквама на Флориди ових дана почињу са радом недељна школе описмењавања деце српског порекла, и тренинзи фолклорних група. Свечано је протеклог викенда било и у цркви „Светог Георгија“ у Клирвотеру, где је почео упис ученика за нову школску годину.
Школа при овој цркви ради у континуитету већ девет година, уз велики допринос учитеља-волонтера, као што су: свештеник Милан Јовановић, Милица Вуковљак, Александра Пољчић, Немања Кузмановић, Слађана Лојпур, попадија Жељка Јовановић, Данијела Косорић, Јелена Поповић, Раде Бинијевац, Данијела Пејић, Зорица Вановац и Ненад Цвјетковић.
Фолклорна група „Ђурђвак“ ће ускоро напунити деценију успешног рада, па су ових дана за њих из Србије допремљене нове униформе. Децу на фолклору вежба Слободанка Вановац, али постоји велики интерес да се „Ђурђевак“ омасови. У скорије време, при Фолклорној групи „Ђурђевак“ биће формирана музичка секција за талентоване ђаке који желе свирати неки инструмен. Водиће је Драгана Зорић.
При овој цркви прошле године је формирана и бесплатну карате школу коју води тренер карате мајстор Љупче Иванов.
Насловна фотографија: Детаљ са обележавања црквене славе у Клирвотеру.

*Праћење рада допунских школа за српску децу у дијаспори на порталу „Тамо далеко“ суфинасира Управа за сарадњу с дијаспром и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *