Pomirili se Filip i Aleksandar Karadjordjević

Princ Filip Karađorđević objavio je da je njegov otac Aleksandar Karađorđević posetio svoju unuku princezu Mariju, što znači da su prevladane nesuglasice unutar dinastije Karađorđević, nastale nakon što je Filipov brat abdicirao u njegovu korist.

U objavi na društvenim mrežama je Filip Karađorđević nazvao svog oca prestolonaslednikom.

„Ove nedelje u našem domu, posetio nas je prestolonaslednik Aleksandar, i upoznao svoju unuku a ujedno i najmlađeg člana Kraljevske porodice, našu ćerku princezu Mariju. Ova fotografija obeležava značajan događaj u istoriji dinastije Karađorđević: tri generacije, u direktnoj naslednoj liniji ujedinjene na jednom mestu po prvi put. Nešto što se u istoriji dinastije Karađorđvić do sada nije desilo.

Ovakvi trenuci nas podsećaju na trajne vrednosti koje nas vezuju, ne samo kao porodicu, već kao članove dinastije bogatog nasleđa vođstva i otpornosti. U ovim teškim vremenima, od suštinskog je značaja očuvati ove vrednosti i vrline. Suština monarhije je u kontinuitetu i stabilnosti koju obezbeđuju naše naredne generacije. Posvećenost našoj deci, usmeravanje i uključivanje u naš životni put, ključni su za prosperitet nacije i nasleđa.

Složili smo se da je važno da, s obzirom da svi živimo u Beogradu, moj otac posveti više vremena svojim unucima, da se sa njima zbliži i tako obezbedi zdrav kontinuitet dinastije, nadam se, u domu koji je za svoje potomke na Dedinju od ličnih sredstava sagradio moj pradeda Kralj Aleksandar I. I verujem da će taj trenutak uskoro doći“, navodi se u objavi princa Filipa Karađorđevića.

Izvor: Nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *