Подршка одбрани светиња из Женеве

Испред седишта Уједињених нација у Женеви одржаан је протест поводом спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

У организацији Мића Ралевића из Берана и уз благослов владике Јоаникија, окупило се више стотина верника, а велики аутобус са око 60 путника стигао је из Берана у Женеву, како би учествовао у протестној литији.

На скупу су се верницима обратили: Спасоје Кривокапић, предсједник Српског Форума Грађана Црне Горе из Европске Уније и Швајцарске; oтац Ненад Михајловић испред Епархије аустријско-швајцарске; Мило Дубак, подпредседник хуманитарне организације „28. јун“; Симо Павловић, члан управног одбора Српског форума грађана Црне Горе из Европске Уније и Швајцарске; Драган Котарац и Милован Јовановић, представници Срба из јужне Француске; oтац Евстасије, монах из Манастира Ђурђеви Ступови по благослову Владике Јоаникија и Милић Мићо Ралевић испред Беранаца и Херцеговаца који су допутовали из Црне Горе и Републике Српске.

Програм је водио Марко Павловић док је главна порука које је упућена са скупа гласила: „Не дамо светиње“ и „Крви ћемо вам дати али светиње никада!“  али и порука упућена лично Милу Ђукановићу:

„Ти што много не видиш далеко, губало те мајчино млијеко, којим те узалуду храни, зар се тако отаџбина брани. Ко се стиди мајчина млијека тај ће бити рђа довијека“ (Симо Павловић).

Протестне ноте са овог скупа уручене и послате Уједињеним Нацијама, Савету Европе и Влади Црне Горе.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *