Плакат у Чешкој: Убица Тачи и његов пријатељ

На чешким друштвеним мрежама води се активна расправа о предизборном плакату странке Тробојка на којем се рукују бивши шеф чешке дипломатије Карел Шварценберг, који је својевремено допринео да Чешка призна Косово као државу, и председник привремених приштинских институција Хашим Тачи. Фотографију политичара прати натпис „Убица и његов пријатељ“.

Председник Тробојке Вацлав Клаус Млађи, син бившег чешког председника Вацлава Клауса старијег, дистанцирао се од рекламе.

„Ово није званични плакат Тробојке. Није га одобрило ни локално ни централно одељење. Имамо на хиљаде регистрованих присталица, огроман број њих никада није био политички ангажован. Међу њима су лекари, наставници, директори школа, власници ресторана, приватни предузетници, студенти и пензионери. Позивам све да се фокусирају у кампањи на заштиту наших вредности и презентацију нашег програма, а не на напад на конкуренте“, написао је он на Фејсбуку.

Плакат је прокоментарисао и сам Шварценберг.

„Нисам га још увек видео, али прихватам то са хумором и нећу предузети некакве кораке“, изјавио је он за лист „Лидовки“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *