Плачемо за собом без њега!

Чланови групе Београдски синдикат изразили су жаљење због упокојења митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Њихова песма „Свиће зора“ нашироко је позната као химна литија којима је народ у Црној Гори, на челу са митрополитом, устао против Закона о слободи вероисповести и отимања имовине Српске православне цркве.

Митрополит Амфилохије одликовао је у фебруару „Београдски синдикат“ Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца „за надахнуте песме, ревност и бригу за мајку цркву и састрадалну љубав“, посведочену кроз песме „Догодине у Призрену“ и „Свиће зора“, посвећене одбрани светиња у Црној Гори и Косову и Метохији.

Саопштење преносимо у целости:

„Београдски синдикат изражава жаљење због земаљског упокојења његовог високопреосвештенства архиепископа цетињског, митрополита црногорско-приморског и егзарха трона пећког Амфилохија. Велики човек и пастир, неко кога смо сви неизмерно волели и поштовали и са разлогом сматрали својим Ђедом, преселио се у рајско насеље, одакле ће наставити да се моли за нас и брине о нама. Даћемо све од себе да будемо достојни љубави и части коју нам је указао. Био је и остао луча мудрости, храбрости, поштења и скромности, која ће нам још дуго осветљавати пут у времену које тек долази. Нека му је вечна слава и велико хвала за све што је за наш народ урадио и што ће тек урадити! Не плачемо за њим, он је у наручју Оца. Плачемо за собом без њега.“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *