Петицијом од Србије траже да тужи Црну Гору

Удружење за заштиту уставности и законитости пустило је на интернету петицију са циљем да прикупи потписе 10.000 грађана. Након прикупљања потписа они би од државе Србије тражили да Европском суду за људска права поднесе тужбу против Црне Горе.

Председник Удружења Саво Манојловић рекао је новинарима испред Амбасаде Црне Горе да подношење тужбе од Србије траже због „кршења имовинских права, права на правично суђење и права на слободу вероисповести“ од Црне Горе.

„Сматрамо да је ово врста смиривања тензија уместо изјава којима се распирује мржња међу народима и којима се диже тензија. Власт не треба ништа од тога да ради. Има на располагању једно међународно средство јер су потписнице Европске конвенције и Србија и Црна Гора“, рекао је Манојловић.

Како је навео, Удружење је израдило прву верзију нацрта тужбе који планира да бесплатно уступи држави Србији.

Удружење је испред врата Амбасаде Црне Горе у Београду ставило хамер са натисом „Европска конвенција о људским правима“ како би свако ко улази и излази из амбасаде „морао да је прегази“. Гажење хамера са називом конвенције, како су навели из Удружења, представља показатељ тренутног стања у Црној Гори.

Петиција се налази на сајту peticije.srbijaupokretu.

Фотографија: Кристијан Балан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *