Pančevački pijanista oduševio hrvatsku publiku

Matej Jovanović održao je izuzetan koncert u Labinu zajedno sa svojim gostom hrvatskim violinistom Edijem Šiljkom, a na repertoaru su između ostalog bila dela Šopena i Mokranjca

Pančevački pijanista Matej Jovanović  održao je u subotu, 24. juna, izuzetan solo koncert u sklopu serijala koncerata pod nazivom „SIPPING SESSIONS“ u Župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Labinu (Hrvatska) u Organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Labin i Turističke zajednice ovog grada.

Talentovani pijanista iz Srbije oduševio je publiku u Labinu. Matej Jovanović je izveo kompozicije renomiranih autora poput Skrjabina, Skarlatija, Mokranjca i Šopena, kao i filmsku muziku i obradu poznate rok grupe The Doors – „Riders on the Storm“ i svoju originalnu kompoziciju pod nazivom Sonder. Posebni gost na koncertu bio je Edi Šiljak, poznati hrvatski violinista, koji je svojom virtuoznom izvedbom upotpunio ovaj poseban muzički događaj.

 

Sa samo osam godina imao je svoj prvi javni nastup, a od tada je nastupao na više od 50 koncerata širom Evrope, uključujući Srbiju, Francusku, Sloveniju, Italiju i Austriju. Između ostalog, održao je solo koncertnu turneju PianoWorldWide Europe tour 2019, koja je obuhvatila gradove poput Barija, Verone, Beča, Radovljice i Pančeva. Njegovi nastupi privukli su pažnju široke publike, a koncertna turneja je dosegnula gledanost od 10.000 ljudi putem Instagram prenosa uživo.

Matej Jovanović je takođe poznat kao osnivač PianoWorldWide zajednice na društvenim mrežama, koja broji preko 650 hiljada pratilaca. Kroz svoje aktivnosti, on podučava muzičare kako da poboljšaju svoju vidljivost i unaprede svoje poslovanje. Od 2018. godine je pomogao mnogim umetnicima i brendovima da povećaju svoju publiku putem digitalnih kanala.

Svoje klavirsko obrazovanje Matej je započeo sa samo 8 godina, a 2013. godine je počeo da sarađuje sa profesorom Jankom Đokovićem. Završio je srednju muzičku školu „Mokranjac“ u Beogradu. Diplomirao je klavir na nacionalnom konzervatorijumu CRR93 u Parizu, u klasi eminentne pijanistkinje Jasmine Kulaglić.

Fotografije: Zoran Jovanović Mačak, fotoreporter Večernjih novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *