Отаџбини до сада 15.000 бесплатних уџбеника

Fондација „Алек Кавчић“ наставља испоруку бесплатних уџбеника основним школама по Србији, а до сада је испоручено око 15.000 штампаних издања уџбеника!

Процедура за добијање бесплатних штампаних издања уџбеника, издавача Завод за уџбенике, који се налазе на сајту besplatnabiblioteka.com веома је једноставна. Довољно је да се школа, учитељи и наставници, или родитељи јаве фондацији, пошаљу колико имају ђака и који предмет желе.

Осим уџбеника, на сајту besplatnabiblioteka.com ускоро ће се наћи и књиге за децу, такође потпуно бесплатно, у електронској форми.

“Школе најчешће наручују штампана издања за седми и трећи разред, а затим за осми, други као и први разред основне школе. Свима који наруче уџбенике достављамо за неколико радних дана. Подсећамо да се сви уџбеници на сајту бесплатнабиблиотека.цом могу користити и у електронској форми, потпуно бесплатно, а затим, на пример, штампати само одређене странице или лекције, по потреби”, рекао је професор Александар Кавчић, оснивач фондације Алек Кавчић.

Неке од школа којима је фондација до сада доставила уџбенике су ОШ „Милан Муњас“ из Уба, ОШ „Ђура Јакшић“ из Зајечара, затим ОШ „Милован Глишић“ из Ваљева, ОШ „Стефан Немања“ из Београда, као и ОШ „Никола Тесла“ из Прибојске Бање.

Фондацију је основана у Америци 2017. године. У Србији почиње са радом почетком 2020. Основни циљеви фондације су промоција образовања и науке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *