Помен Срба у САД и Канади жртвама НАТО злочина

У српским храмовима у Америци и Канади у недељу је служен помен жртвама НАТО бомбародвања 1999. године и Косовског погрома 2004. године.

Владика новограчаничко-средњезападноамерички Лонгин предводио је архијерејску литургију и парастос у српском Саборном храму Христовог Васкрсења у Београдској улици у Чикагу.

-Данас смо се молили за нашу браћу и сестре који су страдали у НАТО бомбардовању пре 20 година у нашој Отаџбини. Не смемо заборавити оне који су на правди Бога положили своје животе. Страдали су свештеници, деца, народ, војници и полицајци који су свој живот положили за отечество. Хришћанска је дужност да их не заборавимо јер су дали оно најдрагоценије за свој народ, пордице, огњиште и своју православну веру – истакао је владика Лонгин

У Чикагу најбројнија српска заједница у Америци и следећих недеља обележиће ову тужну годишњицу. Тако је и концерт духовне и традиционалне музике који су Нада и Слободан Бркић одржали у храму Светог Јована био посвећен сећањима на страдања од 1991. до 2004. године.

Текст: Светозар Данчуо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *