Осморо деце Миличића спава у три кревета

Томислав (20), Милица (19), Славица (18), Светлана (16), Анђела (14), Лука (13), Ненад (11) и Борис (9) заједно спавају на једном брачном кревету и два кауча. Прохладна спаваћа соба и неусловна дневна соба свакодневна су реалност породице Миличић из села Бошчиновићи код Пљеваља. С њима су још родитељи Угљеша и Данијела.

Иако је кућа у којој живе доста велика, она је подељена на пар делова, тако да њима припадају само две собе, купатило и потпуно неуређено поткровље. У осталим деловима ове никада завршене куће живе Угљешини отац и мајка, као и браћа са својим породицама. Како деца већ стасавају као и свој другој деци потребно им је да имају свој кутак. То је тренутно, нажалост, немогуће.

Миличићи немају сигурних примања у кући. Право на социјалну помоћ и дечији додатак немају од када је мајка наследила једну стару кућу након упокојења њеног оца. Немају, нажалост, ни довољно земље, па су принуђени да је узимају у закуп. Поврће које засаде искључиво је за њихове потребе. Отац се труди да надничењем кад има посла заради неки динар, а у последње време пуно помаже и најстарији син. Мајка, такође, кад има потребе, чисти оближњи ресторан. Држе и три краве, четири свиње и 12 кокошака, тако да су то све начини како ова многобројна породица опстаје.

Није само кућа и скучен простор за живот проблем ове породице, већ и старо и дотрајало покућство. Ипак, на питање каква им је помоћ најпотребнија одговарају да је то трактор. Свакако би им значило да се среди поткровље или догради једна соба, а деци би добро дошли и кревети на спрат и два ормара. Од помоћи би им био и нови фрижидер и замена столарије.

Представнции Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су ову породицу у складу са својим планом интезивирања активности на северу Црне Горе. У наредном периоду покушаћемо да у сарадњи са Културним центром „Предраг Пеђа Леовац“ из Пљеваља обезбедимо што више помоћи за ову породицу. Сви из Црне Горе који желе да се прикључе акцији и помогну породици Миличић могу то учинити уплатом на рачун нашег огранка у Црној Гори (510-91548-03, Црногорска комерцијална банка) или на PayPal. Сви остали начини за донирање могу се наћи овде.

Извор: Срби за Србе 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *