У Великој Плани почињу Витини дани

 Трећу смотру позоришног аматеризма отвориће сутра представа „Ковачи“ Милоша Николића 

Пише: Душан Марић

Представом „Ковачи“ Милоша Николића, коју је режирао Александар Бако,  у извођењу СКУД „Јован Чмелник“ из Центра за културу Стара Пазова, сутра у Великој Плани почиње Трећа смотра позоришног аматеризма Витомир Вита Стефановић, која се одржава у знак сећања на једног од најпознатијих великоплањанских културних радника.

Следећег дана позориште из Горњег Милановца извешће представу Братислава Браце Петковића „Легија части“, коју је режирао Урош Младеновић.

У четвртак увече публици из Велике Плане и суседних општина представиће се Центар за културу Свилајнац и његово Градско аматерско позориште са комадом Роберта Томе „Клопка“. Представу је режирао Јован Грујић.

Четврти дан фестивала, у петак 3. марта, на програму је „Развојни пут Боре Шнајдера“ Александра Поповића. Режисер је Дејан Цицмиловић а представу изводи Камерна сцена „Мирослав Антић“ Српског културног центра „Стеван Сремац“ из Сенте.

Позоришни прегаоци из братске Републике Српске биће представљени ликом и делом Драмске сцене Српског просвјетно-културног друштва „Просвјета“ из Прњавора. У суботу 3. марта они ће одиграти представу „Јазавац пред судом“, легендарног крајишког књижевника Петра Кочића. Редитељ је Синиша Тешановић.

Недеља је „резервисана“ за Позориште „Јанко Веселиновић“ из Богатића и представу Ане Ђорђевић „Црна кутија“, коју је режирала Ивана Терзић.

Последњег дана фестивала, у понедељак 6. марта,  наступиће и једно професионално позориште. То је Позориште „Славија“ из Београда, које ће одиграти комад „Спонзоруша“ познатог новинара Вање Булића, у режији Раде Вукотића.

Све представе биће одигране у великој сали Центра за културу Масука и почеће у 20 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *