On joj daje noge, ona njemu oči

On joj daje noge, a ona njemu oči. Zajedno su osvojili mnoge vrhove. Lepu i inspirativnu priču su objavili planinari u grupi planinarenje.

Slepi muškarac i paralizovana devojka su se objedinili da bi zajedno išli na treking ture.

Trevor Han je izgubio vid pre 8 godina, a bavio se trekingom još od detinjstva. Melani Neht rodila se sa paralizom i ceo život je koristila invalidska kolica kao transport, ali je i kao Trevor celog života bila zaljubljena u prirodu.

Jednom prilikom su se upoznali na adaptivnoj radionici i istog momenta shvatili da imaju sve što im je potrebno da putuju zajedno. Zajedno istražuju planine i staze u svojoj rodnoj državi Kolorado. Za vreme trekinga Trevor nosi Melani na leđima, a ona opisuje sve što vidi i pokazuje put.

Trevor i Melani govore da je najlepši deo trekinga to što zajednički prolaze kroz razne prepreke, koje inače ne bi mogli da prođu ukoliko bi radili odvojeno. Trevor izjavljuje da je neizmerno srećan što može da pomogne nekome da oseti to što je on osećao celog svog života.

Ovu kratku lepu priču podelio je na fejsbuku Radiokativni komarac, stranica koja sve više ima članova i ljudi koji podržavaju ono što radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *