Арно Гујон на челу Управе за дијаспору и регион

Владa Републике Србије именовала je, на данашњој седници, Арноа Гујона за вршиоца дужности директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, која је орган управе у саставу Министарства спољних послова.

Арно Гујон је оснивач невладиних организација „Солидарност за Косово“ и „Иницијатива за наталитет и останак младих у Србији“, реализовао је бројне акције помоћи српском народу на Косову и Метохији, и био активан на ширењу истине о догађајима на просторима бивше Југославије.

Аутор је и коаутор четири књиге о Србији и Косову и Метохији и добитник је бројних високих признања у Србији и Републици Српској, између осталих Ордена Светог Саве првог реда, Ордена Његоша првог реда, Златне медаље председника Србије за заслуге.

Одмах по објављивању ове вести огласио се Арно Гујон на друштвеним мрежама захвалио се на указаном поверењу истичући како је то за њега велика част.

„Ово је част за мене лично али и за целу моју породицу. На мени је сада велика одговорност. Не представљам више само себе или своју хуманитарну организацију, већ Државу Србију. Свестан сам да ћу бити изложенији него раније због тога и да излазим сада из своје зоне комфора… Али знам да ћу такође моћи да радим још више, боље и ефикасније за добробит земље коју сам срцем изабрао“, написао је овај велики хуманитарац.

Он даље наводи да када је прочитао основне циљеве Управе којом ћу руководити, а то су очување и развој духовне, националне и културне самосталности српског народа изван матице,  побољшање положаја дијаспоре и Срба у региону, економско и културно умрежавање са Србијом и  очување српског језика и ћириличног писма – ије се дуго колебао да ли да прихвати ову функцију или не

„За све то се вреди борити, па чак и када борба изгледа неравноправна. Срби са Косова и Метохије, уз које сам провео 16 година свога живота, научили су ме својим примером да никад не треба одустати. Посао који ме сада чека јесте огроман. Али моја енергија да га обавим је још већа. Већ се радујем сусретима са нашим људима из региона и дијаспоре као и новим изазовима. Хвала Влади Србије, Министру Селаковићу и Председнику Вучићу на поверењу као и на прилици да са највишег државног врха радим за Србију. Хвала свима вама на огромној подршци коју ми непрестано пружате од када сам се преселио у Србију 2012. године, поручио је Арно Гујон, Француз, који од 2015. године има и српско држављанство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *