Odmah ažurirajte „Google Chrome“!

Gugl je preporučio svojim korisnicima da što pre ažuriraju „Google Chrome“ zbog važnih sigurnosnih zakrpa, od kojih je jedna kritična. Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko sigurnosnih ranjivosti na svim platformama i podstakao korisnike da ažuriraju Chrome što je pre moguće.

Gugl u saopštenju navodi da su spoljni istraživači otkrili preko dvadeset ranjivosti, od kojih su osam kategorisane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.

Kritična ranjivost se, kako navodi Forbs, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešći metod za hakovanje Chrome-a u poslednjih nekoliko godina.

Kako ažurirati?

Kako biste ažurirali što pre, potrebno je otići na Chrome meni (tri tačkice u gornjem desnom uglu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba da bude „105.0.5195.54“ na Windowsu i „105.0.5195.52“ na Meku.

Google Chrome i sam nadgleda da li ima novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko nedelja da ažuriranje stigne do svih korisnika. Ranjivosti su ozbiljne, a napadači mogu da ih iskoriste za injektiranje malicioznih elemenata u Chrome.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *