Nove tehnologije i internet – besplatni kursevi za roditelje

Besplatna edukacija, namenjena roditeljima, o bezbednom prisustvu na internetu, prhvatanju novih tehnologija i pravilnom usmeravanju dece za njihovo korišćenje realizuje se u saradnji Krojačeve škole i Fondacije za otvoreno društvo. U pitanju je paket online kurseva koji uključuje četiri kursa čiji su autori pedagog, ekspert za zaštitu dece na internetu i ekspert za inovacije u obrazovanju.

Bez obzira na godine, tehnološki jaz između roditelja i dece uvek postoji. Za razliku od dece, mnogi roditelji nisu bili izloženi pametnim telefonima od rođenja, niti su imali prilike da školske knjige zamene tabletima. Mnogi su tokom svog detinjstva znali napamet brojeve telefona svojih drugara i vreme provodili daleko od računara i zatvorenih soba.

Jelena Holcer, Katarina Jonev i Milan Petrović vode polaznike kursa kroz svet dečijeg i roditeljskog uma, novih tehnologija i medijske pismenosti. Odgovaraju na nedoumice o izazovima i lažnim vestima koje dolaze sa interneta i na pitanja koja roditelji svakodnevno postavljaju: kako da u digitalnom svetu svoje dete prate, razumeju, usmeravaju i uče.

Paket sadrži sledeće kurseve: Digitalni urođenici i digitalni doseljenici, Jelene Holcer, Bezbednost dece na internetu, Katarine Jonev, Medijska pismenost, Milana Petrovića i Deca, mobilni telefoni i video igre, Katarine Jonev.

Predavači na kursu o digitalnom roditeljstvu su: Jelena Holcer, osnivač i direktor „Škole za roditelje, mesta podrške za sve roditeljske dileme u praćenju odrastanja njihove dece.

Katarina Jonev, stručnjak za bezbednost dece na internetu, autor knjige „Bezbednost dece na internetu i društvenim mrežama“, www.katarinajonev.com. Milan Petrović, ekspert za inovacije u obrazovanju, osnivač organizacije “Nauči me”, master trener digitalne i medijske pismenosti programa „Saznaj i razaznaj“ i DW akademije.

Jednom upisani kurs ostaje trajno dostupan i polaznici mu se uvek mogu vraćati, nastavljati da gledaju kada god imaju vremena, a na kraju završetka svake celine dobijaju i eSertifikat.

Sve lekcije su u VIDEO formatu, na srpskom jeziku, a prate ih: skripta, radni materijal, kvizovi i vežbe. Zainteresovni roditelji se mogu upisati besplatno na sajtu Krojačeve škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *