„Не дамо светиње“ и на путовањима „Егине травелс“

Поштујемо прегалаштво митрополита Амфилохија и владике Јоаникије у Црној Гори као и веру делатну свештенства, монаштва и верника СПЦ у Црној Гори. Њихов прумер је светао. Њихова част је велика. Њихова љубав ка Светосављу надмашила је време и дотакла се вечности. У овом веку они су васељенски исповедници и чувари Православља.

Ово је порука путника поклоничке агенције „Егина травел“, после обиласка манастира Тумане код Голупца у подножју голубачких планина. Прота Ненад Андрић из Ваљева, један од  оснивача „Егине травелс“ каже да је „старац Нектарије са правом указивао нама поклоницима на љубав коју гаји и поштовање према митрополиту Амфилохију“.

-Сећам се када смо били код њега у Камаризи, он из олтара изнесе икону једну Св. Нектарија Егинског и пружајући рече ми:“Ово је на дар светом митрополиту Амфилохију“. Икону сам по повратку предао службенику Патријаршије СПЦ господину Димитрију Стикићу, а он је успео да на београдском аеродрому достави икону митрополиту, који је икону понео на освећење храма у Бару. Тако је велики старац Нектарије и исцелитељ свети Нектарије био духом уз митрополита и увек је – прича отац Ненад и додаје:

-Наша поклоничка агенција и путници где год буде путовали од Тумана до Јерусалима носиће плакат „Не дамо светиње“ и подржавати вернике СПЦ у Црној Гори. Желимо да види свет истину и молићемо се за нашу браћу да победи истина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *