Наставља се Душанкина бајка на Флориди

Наставља се бајка Душанке Иванове, српске балерине на Флориди. Ова уметница светског гласа ових дана добила је понуду која се не одбија и ту лепу вест поделила са својим пријатељима на друштвеним мрежама. Душанка је именована за уметничког директора и балет мајстора у Балетској академији у Сент Петерсбургу на Флориди, где иначе са породицом живи и своје богато искуство преноси на младе.

Фотографија корисника Dusanka G. IvanovaПортал „Тамо далеко“ опширно је писао о изузетно плодној каријери Душанке Иванове од Ниша, где је рођена, преко Скопља, Бугарске и Русије где се усавршавала и школовала, до Америке у којој је нашла другу кућу и стекла пуну афирмацију и где јој се испунила жеља да грациозним корацима и вештини балета учи младе. Њеним стопама кренула је и ћерка Софи, која већ имала насупе у балетској представи о „Петру Пану“ и „Крцку Орашчићу“, а шта је све од маме научила имаће прилику да покаже и 19. овог месеца на отварању изложбе велике српске сликарке Гордане Ненадовић у Чикагу.

Поред новог посла, који ће, нема сумње, обављати предано и са пуно жара као и до сада, пред Душанком Ивановом је још један изазов. Наиме, она је добила и понуду од Школе руског балета из Сарасотија на Флориди, коју иначе држе Украјинци, да предаје мастер часове класичног балета и карактерних игара.

Фотографије: Душанка Иванова са ћерком Софи (Приватна архива)

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *