Напусти нас и Неда Арнерић

Прослављена глумица Неда Арнерић преминула је у 67. години живота. Она је, према информацијама које објављују медији, пронађена мртва у свом стану.

Неда Арнерић родила се 15. јула 1953. године у Књажевцу и имала је богату глумачку каријеру. Играла је у више од 110 филмова и у више од 40 позоришних представа. Дипломирала је историју уметности на Филозофском факултету у Београду.

На филму је први пут наступила 1966. године, у остварењу „Сан“, након чега је постала прва дечја филмска звезда Југославије. У каријери дугој пола века Неда Арнерић је остварила бројне незаборавне улоге, у филмовима „Вишња на Ташмајдану“, „Ужичка република“, „Сутјеска“, „Валтер брани Сарајево“, „Ко то тамо пева“, „Варљиво лето ’68“, „Три карте за Холивуд“ и многим другим. Играла је у бројним италијанским филмовима. Позната је и по бројним улогама у телевизијским серијама.

Добитница је награде „Павле Вуисић“ за животно дело, која се додељује глумцу „као признање за изузетан допринос уметности глуме на домаћем филму“. Такође, добитница је две „Арене“ на Филмском фестивалу у Пули — Златне за филм „Халоа — празник курви“ и Сребрне за улогу у драми „Исправи се, Делфина“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *