Награда филму „Крајпуташ у Јасенову“

Награда за најбољи дигитални садржај за „Временску линију културе Србије и Срба ван матице“ додијељена је филму „Крајпуташ у Јасенову“ (Поп Ристов спомен у Јасенову) Миомира Филиповића, због снажне поруке о чувању и бризи за културно насљеђе Србије, саопштено је из Завода за проучавање културног развитка Србије.

У образложењу стручне комисија Завода наведено је да је аутор својим несебичним и несвакидашњим залагањем у овом филму на јединствен начин показао пример личног залагања за његовање културе сећања и вредности које из ње проистичу.

Филиповић је навео да је филмом желио да инспирише и мотивише друге људе да учине сличне кораке од значаја за културу и углед Србије.

Завод за проучавање културног развитка је 8. априла упутио позив за слање дигиталних садржаја за „Временску линију културе Србије и Срба ван матице“. Пристигло је више од 100 предлога различитих текстова, слика, филмова, виртуелних изложби и других дигиталних садржаја, како од институција и организација у области културе и туризма, тако и од појединаца који су својом креативношћу желели да обогате „Временску линију културе“.

Погледајте награђени фим „Крајпуташ у Јасенову“ Миомира Филиповића:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *