Дуњи овогодишња награда Аустралијске владе

Дугогодишњи пројекат Српкиње из Kанбере, адвоката Дуње Kачмарек (рођене Цвјетићанин) освојио је  овогодишњу награду владе Аустралијске престоничке територије (АCT) за мултикултуралну уметност, медије и културу.

Виртуелни портал „be:longing“ отпочеле су Дуња и Јасмин, некадашње студенткиње на Аустралијском националном универзитету, као пројекат за изражавање и приказивање идентитета аустралијских миграната кроз личне белешке, кратке приче, поезију и фотографије и друге видове уметности.

Дуња и Јасмин су кроз „be:longing“ биле ове године покровитељи мулти језичне вечери поезије, а објављују и радове припадника српске имиграције у Аустралији. Дуња се захвалила у име пројекта и колега влади Аустралијске престоничке територије, као и партнерима попут „Академије језика“ из Kанбере и „Регионалном форуму језика“ из Kанбере.

Дуња и Јасмин се надају да ће додатна енергија коју је ова награда донела подстаћи њихов тим да инвестирају у своју заједницу још дуги низ година. Честитамо Дуњи и њеним сарадницима и желимо им пуно успеха у будућности у свим „be:longing“ пројектима.

Нина Марковић Казе/Српски глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *