Užas u Ukrajini: Napušteno 500 beba

U Kijevu u Ukrajini više od 500 novorođenčadi koje su bogati zapadnjaci naručili preko surogatskih agencija ostalo je bez roditelja zbog pandemije koronavirusa i krize koja je nastala svuda u svetu, piše portal rmx.news, a na šokantnom snimku vide se desetine beba na klinici BioTexCom u Kijevu, koji plaču zbog roditelja koji nikada nisu došli po njih.

Klinika BioTexCom reklamira se kao centar za reprodukciju, a u njihovom katalogu potencijalni roditelji mogu naći „atraktivne“ ponude u prodaji sa slikama nasmejanih beba koje su priložene uz njih. Za mnoge je cena dece jedna od najatraktivnijih karakteristika. Naime, svaka beba košta samo 9.900 evra.

Portal navodi da sada postoji zabrinutost jer bi zbog, kako navode, „porasta zaliha“, ova kompanija za surogat ovu decu mogla da ponudi bilo kome, tačnije svima koji hoće da preuzmu bebe i kliniku oslobode obaveza.

Video-snimci iz kijevskog hotela BioTexCom su šokantni. U njemu se vidi 46 kreveta sa tek rođenim bebama koja plaču. Ova deca su, dodaje se, neprijavljeni proizvod kompanije BioTexCom – surogat deca koju su bogati sa Zapada naručili preko ove agencije za surogat.

Zatvaranje granica zbog pandemije dovelo je do toga da kupci nisu došli da uzmu svoju decu, što je izazvalo zabrinutost zbog ljudske katastrofe i pogubnosti ove situacije za svako dete. U Evropi je Ukrajina vodeća zemlja surogata. „Materica za unajmljivanje“ u Ukrajini košta mnogo manje nego u ostalim zemljama, a kupac ima garanciju da će dete koje bude dobio biti belo.

Ovo je opcija koju, navodi se dalje u tekstu, mnogi istopolni parovi naručuju i usvajaju decu iz takvih agencija. Procenjuje se da više od 500 beba čeka da bude pokupljeno otkad su granice zatvorene zbog pandemije koronavirusa, ali zapravo, kako se zaključuje u tekstu, pravi broj je teško znati zbog prirode posla.

Briga o ovoj deci je postala finansijsko opterećenje za agenciju, napominje se i dodaje da se ni ne zna šta će biti sa ovom „odbačenom decom“. Ova pandemija otkrila je tako mnoge savremenih patoloških pojava pa tako i surogat, kako se ističe, ali i autor teksta pita – šta se dešava kada kupac ne zatraži nazad proizvod koji je kupio?

„Da li se čuvaju? Koliko dugo? Šta ako kupac podnese žalbu i odbije kupovinu jer je proizvodu istekao datum isteka?“, navodi se i dodaje:

„U tim modernim ljudskim mrestištima leži na stotine beba lišenih bilo kakvog majčinskog dodira, roditeljske topline ili nesebične brige nakon rođenja – bez ljubavi. S njima se postupa kao sa predmetima čija je jedina vrednost cena po kojoj se prodaju. Nažalost, snimci iz hotela u Kijevu govore mnogo o našoj civilizaciji.“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *