Srpski film „33 anđela“ osvaja Skandinaviju

Film ’33 Anđela’ o stradanjuu srpske dece u nacističkim logorima u Norveškoj tokom Drugogog svetskog rata, sjajno je primljen kod publike u Oslu, a lepa vest danas stiže iz Švedske, gde je ostvarenje Branka Dimovića Dimeskog pozvano da učestvuje na međunarodnom festivalu BANEFF od 19. do 21. decembra u Stokholmu.

Опис није доступан.

U Oslu je Norveški filmski institut ugostio ekipu „33 anđela“, a premijerno prikazivanje ovog filma u glavnom gradu Norveške privuklo je brojnu publiku. Ovaj za srpsku zajednicu izuzetno važan događaj svesrdno su podržali njegova ekselencija ambasado Republike Srbije u Norveškoj Dragan Petrović i parohija SPC Sveti Vasilije Ostroški.

-Posebnu zahvalnost upućujem gospodinu Vinjeu Hakonu iz norveškog ministarstva kulture, odgovornom za ratne spomenike i groblja, koji je prisustvovao projekciji filma. Zahvalnost dugujemo takođe i zamenici gradonačelnice Niša, gospođi Dušici Davidović, i predsedniku gradske opštine Palilula Niš, gospodinu Bratislavu Vučkoviću, za podršku i prisustvo u Norveškoj, dajući poseban pečat ovom izuzetnom događaju – kaže za Tamo daleko Branko Dimović Dimeski.

 

Опис није доступан.

On izražava zadovoljstvo što je film „33 andjela“ dobio poziv organizatora da učestvuje na međunardnom filmskom festivalu u Stokholmu i što se istina o srpskoj deco-mučenicima polako probija u svet.

Опис није доступан.Опис није доступан.

Film ,,33 Anđela” je dinamična priča i dokumentovani prikaz koji govori o patnji i stradanju više od dve stotine maloletne srpske dece za vreme Drugog svetskog rata, priča koja je publiku ostavila bez daha. U Norvešku je poslato preko 200 dece od kojih je više od 44 smrtno stradalo. Najmlađe među njima imalo je samo 11 godina.

Опис није доступан.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *