Милов функционер Салко Чоковић извинуо се Србима

Функционер ДПС-а Салко Чоковић из Бијелог Поља изразио је дубоко жаљење због „неодговорног поступка“ свог сина, који је пре неколико дана на друштвеним мрежама вређао православне вернике.

„Свестан сам да је раније требало да реагујем, али због доживљеног стреса и наглог погоршања здравственог стања, насталог због поступка мог сина, данас сам смогао снаге да се обратим својим суграђанима и свим православним верницима у Црној Гори и упутим им најискреније извињење“, почео је своје обраћање функционер ДПС-а Салко Чоковић.

Он је нагласио да му је пре свега људска, морална и комшијска обавеза да својим суграђанима, са којима годинама живи у складним међунационалним односима и дијели добро и зло, изрази дубоко жаљење због поменутог догађаја.

„Сви знају да је моја породица пример у нашем граду по мултиверској толеранцији, па сам сигуран да ће моје комшије, пријатељи и познаници православци моје извињење прихватити, а ми ћемо као породица након овог непромишљеног геста нашег члана, наставити да афирмишемо вредности по којима је Бијело Поље препознатљиво, због чега је и уосталом добитник међународне награде за међунационалну толеранцију“, казао је Чоковић.

Он је рекао и да дубоко поштује православне вернике, те да је често присутан у њиховим богомољама, што најбоље знају његови пријатељи.

„Овом приликом свим грађанима желим много среће у новој години, а посебно припадницима православне вероисповести честитам наступајући Бадњи дан и Божић, уз жељу да ове радосне дане проведу у љубави, миру и слози“, казао је на крају Салко Чоковић.

Подсећамо, Недим Чоковић, син Салка Чоковића, преко друштвених мрежа је ширио мржњу директно усмерену против верујућег народа који је изашао на улице како би изразио незадовољство због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *