Гујон летује са децом из косовских енклава

Арно Гујон, француски добротвор и хуманиста, који је свој живот посветио Србима са Косова, допутовао је у црногорско летовалиште Тиват, где ће боравити са 42 деце из косовских енклава у ораганизацији хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, чији је оснивач и челник управо овај човек великог срца.

„Управо сам из Француске стигао у Тиват где почиње летовање на мору косовских дечака и девојчица из косовских енклава. Усред бурног лета пуног тензија, одмор далеко од посебно тешке свакодневице је више него потребан деци. Учинићемо све да им боравак овде буде опуштајући и незабораван! Можете да пратите наше активности кроз слике и снимке које ћу редовно објављивати на фејсбуку и на инстаграму“, написао је Гујон на овим друштвеним мрежама по доласку у овај црногорски гадић.

Тоне и тоне лекова, хране, одеће и обуће и друге помоћи допремио је преко своје организације и бројних пријатеља Гујон српском народу у јужну српску покрајину, која је тренутно под окупацијом НАТО снага, уз чију помоћ је приштинска власт прогласила независност. То је само делић изузетног ангажовања француског хуманисте на Косову, за које је добио и бројна признанја међу којима се издвајају Орден Светог Саве првог степена Српске православне цркве и Златну медаљу за изузетне заслуге у области хуманитарног рада, којом га је одликовао бивши председник Србије Томислав Николић.

Најновија племенита акција Арноа Гујона наишла је на једнодушну подршку и захвалност Срба на друштвеним мрежама, а ми овом приликом издвајамо само неке: „Браво, дивни господине, са тако великим срцем. Ретко се рађају такве величине и доброта. Хвала Вам пуно“, „Невероватни сте, толико се радујем због деце са Косова. Богу смо захвални, што нам је посало Вас!“, „Ваша племенитост је бескрајна“…

За само неколико часова од објаве на Фејсбуку и Инстраграму пост Арноа Гујона видело је више од десет хиљада људи.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *