Мило прети и призива проливање крви!

Пише: Предраг Савић, адвокат и писац

И највећи и најлуђи диктатори и аутократе трудили су се да створе слику, или илузију према којој поштују уставне, законске и моралне норме државе у којој живе, као и сопственог народа.

Проблем је што Црна Гора има Катнића и остале Ћукановићеве поданике, на месту надлежних тужилаца који овакве невороватне, у свету невиђене претње и испаде, гледају благонаклоно. Проблем је што Црна Гора има заробљен Уставни суд, на ивици кворума, а који би требао да на предлог 25 посланика утврди да је преседседник повредио Устав у смислу члана 98.став 4. Устава Црне Горе.

Када би се то урадило створили би се услови да Скупштина Црне Горе разреши председника због повреде Устава.

Овај ултиматум шефа државе представља тешко кршење уставне одредбе из члана 46, која јемчи право на слободу мисли, савести и вероисповести. Није потребно истицати да су Ћукановићеве претење супротне одредбама из Европске конвеције о осоновним људским слободама и правима, која садржи готово идентичне одредбе као и црногорски Устав. Све то супротно и здравом разуму.

Кад Црна Гора има толико заробљених инстутуција, док има времена морају реаговати и међународни фактори.

Ово је опомена парламентарној владајућој већини да је ђаво однео шалу, да се дозову памети и предузму озбиљне кораке и мере на стварању правне и демократски урећене државе, на јачању институција… Кад морају да трпе оваквог шефа државе, више не морају Катнића и њему сличне. Кад отерају Катнића, мане се странчарења и постигну минимум јединства и Ћукановићеве претње неће имати тако злокобан терет! Уколико услед ових шизофрених ултуматума дође до били каквих побуна, нерада и извршења крвичних дела најодоговорнији биће – Мило Ђукановић. Уколико буде проливена и кап крви, највећи кривац биће – Мило Ђукановић!

У супротоном и они злокобни селидбени трактори, којима Вељовићеви „ратници“ прете Србима – могу да буду реалност!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *