Maturanti u Zagrebu luduju uz srpske „cajke“

Zagrebački portal Index.hr snimo je anketu sa tamošnjim maturantima koja je otkrila da muzika zaista ne poznaje granice, odnosno da najviše vole da slušaju narodnjake ili, kako ih oni zovu, „cajke“.

Novinari Indexa proveli su proslavu poslednjeg dana škole sa zagrebačkim maturantima. Tokom njihovog slavlja u parku Bundek, gotovo svaka grupa učenika sa sobom je imala zvučnik iz kog se puštalo sve i svašta – od Vesne Pisarović do Sinana Sakića i Nikole Rokvića.

Novinari su ih stoga pitali šta inače slušaju. Bilo je tu raznih mutičkih ukusa: domaći trep, narodnjaci i ponešto domaćih pop izvođača.

„Stoja, Ceca, Lepa Brena“, rekla je jedna devojka. „Mocarta i tako to“, rekao je jedan mladić. „Samo Vesna Pisarović. Stari hitovi, jutro donosi kraj…“, dodao je drugi. „Jala, Buba, Relja, Sinan Sakić, Aleksandra Prijović„, nabrojala je devojka.

Jednoj se devojci glazbeni ukus razlikuje. „Baks, Peki, Bore Balboa, cijela Yem produkcija, Miach, Hilje, Buntaj, sve to. I Đorđe Balašević“, rekla je ona. „I Grše obavezno“, dodao je njen prijatelj.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *