И у Подгорици „Србе на врбе“

У Подгорици је нападнута породица Златка Ракочевића, члана Нове српске демократије. До напада је дошло у подгоричком насељу Доњи Кокоти, кућа ова породице је гађана стакленим флашама, камењем и јајима, уз поклик „Србе на врбе“.

„Хвала мојим добрим комшијама Мирановиц́има и Ускоковиц́има што су ми јајима и камењем гађали куц́у док ми је муж у Морачи. То вам очигледно није било довољно, па сте и стакленом флашом гађали. Моје добре комшије, хвала вам. Ја и моја беба Јулијана која за пар дана пуни шесте месеци, вам захваљујемо од срца и осец́амо се сигурно у својој куц́и и држави. Хвала вам што сте извршили напад на нас уз поклике „Србе на врбе“ носец́и заставе Црне Горе и разне горе наведене реквизите. Патриотски, нема што. Захваљују вам се и моји свекар и свекрва од 80 и кусур година који су наливали врт, и који су могли бити повређени. Хвала вам“, објавила је на свом Фејсбук профилу Јована Ракочевић, пренео је портал ИН4С.

У разговору са новинаром овог портала она је рекла да је позвала полицију, те да су били коректни и одрадили свој посао.

„Дјеца и пар одраслих момака из комшилука су организовано у мајицама и са заставама с црногорским мотивима малтене извршили пуч на нашу кућу јер смо Срби“, рекла је Ракочевић.

Она је истакла да су отприлике пола сата правили буку и пјевали и ударали палицама од канте, те да су имали импровизоване бубњеве.

„Ја пошто сам била сама у кући нијесам ни сконтала шта се дешава, чула сам, али сам кулирала, јер није моје да се мијешам у шта народ ради. Видјела сам с прозора њих 15-ак или 20-ак, али ни на крај памети да су организовани дошли нас да малтретирају! Е кад су почели да гађају, звала сам полицију. Шокирана сам“, казала је Јелена.

и истакла да им се на срећу није ништа догодило, али али сама помисао, како каже, да се ово десило ту гдје јој живе свекар и свекрва, као и она са мужем и малим дјететом је више него поражавајућа.

„Ово је из мржње урађено, пјевали су „Србија нема излаз на море“, „Ово овдје је наше“, „Идите за Србију, Србе на врбе, смрт Србима„, наглашава Ракочевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *