Lovci i ribolovci u Hamiltonu u čast žena

Piše: Ilija Vujanović

U organizaciji srpskih udruženja lovaca i ribolovaca iz Hamiltona u Kanadi svečanim banketom obeležen je Međunarodni Dan žena u srpskoj Sali u Vajnoni, pored Hamiltona. Većinu od 500 gostiju činile žene a muškarci su bili tu da bi ih zabavili i da bi im čestitali. Među njima i visoki predstavnici političkog i javnog života iz ovog dijela kanadske pokrajine Ontarijo, funkcioner NDP partije u pokrajinskom parlamentu Tom Rakočević i bivši gradonacelnik Hamiltona Bob Ilija Bratina.

Iskrene čestitke povodom ovog dana uputili je i konzul Republike Srbije u TorontuVasilije Petković. Oni su istakli današnju ulogu žena, ne samo u porodičnom, već u svim sferama društvenog i javnog života. Organizatori ovog skupa uputili su čestitku svim ženama svijeta naglašavajući njihovu snagu, mudrost i dostojanstvo u očuvanju sopstvenog indentiteta i porodičnog života. Podsjetili su na prvo javno obilježavanje ovog praznika iz 1909. godine u Americi, kao i na neopravdane periode potiskivanja značaja borbe za prava žena koji se dešavaju do danasnjih dana.

U svečarskom ambijentu koji priređena je svečana večera na kojoj su posluživana specijaliteti od divljači, koje su pripremili domaćini lovci. Sadržaj je popunjen dodjelom trofeja najuspješnijim lovcima ovog kluba za proteklu godinu, koje je uručio predsejednik lovačkog društva Vladimir Dragović. Prirpeđena je i lutrija. Za veselu atmosferu pobrinuli su se, već dobro poznati, Branko Glavaš i Milivoje Dorontić, čije je muziciranje trajalo do kasno u noć. Najavljen je i nastavak ove tradicije, tako da je javna pozivnica upućena za slijedeću godinu, na istom mjestu u Vajnoni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *