Литије поново од идуће недеље

Митрополит Амфилохије најављујући литије позвао је те, како је рекао, другове и господу да га убију, али да не дирају цкве и народ 

Митрополит црногорско-приморске епархије Амфилохије најавио је да се литије за одбрану светиња у Црној Гори настављају од недеље.

Митрополит је нагласио да су се сви надали да ће после деведесетих година гоњење и насиље над Црквом престати али се тај прогон опет повампирио и у наше дане:

„И ја сам привођен на суђење као наследник прошлих митрополита, ухапшен је владика Јоаникије са 8 свештеника. Ево и сада свештеници у Бару су привођени и кажњавани само зато што су служили службу Божију и што су са народном обављали крсни ход – литију, која је својствена за Цркву већ две хиљаде година, а која је код нас отпочела на специфичан начин прије годину дана. Једно морамо рећи. После годину дана и заклетве да нећемо дозволити да се отимају светиње, ми то настављамо и наставиће се ти крсни ходови од Недеље свих светих. То је значи идућа недеља. Наставиће се ти свети ходови који су ходови мира који позивају на братску слогу, на помирење браће, на заједништво, на љубав, на исцељење од оног најопакијег вируса који је овде владао, вируса братомржње и богомржње“, рекао је Митрополит.

Он је додао да се надају да ће међународна заједница помоћи да се тај вирус братомржње и богомржње заустави у Црној Гори на коме ови који су на власти желе и даље да владају:

„А што се нас тиче, Цркве Божије, ми се поново заклињемо да не дамо светиње и наш народ ће наставити са свештенством од Недеље свих светих поново да служи молебне мира, братске слоге и помирења у свим храмовима наше Цркве и у исто време да у тим крсним ходовима обилазе градове и да сведоче. Спреман сам као Митрополит пре него властодршци крену у безакоње да са мном ураде оно што су урадили са Митрополитом Јоаникијем, Арсенијем и Данилом. Спреман сам, ако мисле тиме да ће нешто да задобиђу. Позивам их да не муче мој народ и свештенство, већ да то реше мојим ликвидирањем. Ја их позивам, те другове и господу, па нека ураде то ако мисле да тиме могу да излече овај народ од тог опаког вируса којим смо затровани још од времена оне безбожне идеологије, рекао је  Амфилохије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *