I „28. jun“ stao u odbranu svetinja

Humanitarna organizacija „28. jun“ stala je u odbranu svetinja u Crnoj Gori i prva verujućeg naroda, koja su im zagarantovana najvišim pravnim aktom crnogorske države.

Predstavnici ove organiozacije, koja pomaže srpskom narodu u otadžbini i svuda tamo gde žive naši ljudi, oglasili su se saopštewem za javnost u kojem se kaže:

„Nakon budnog praćenja aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori, kao i pažljivog filtriranja svih informacija koje o istim i kruže, Humanitarna organizacija “28. Jun” je donela odluku da stane rame uz rame sa protestantima koji zahtevaju ostvarivanje svojih Ustavom zagarantovanih demokratskih prava.

Prihod od naših “Ne damo svetinje” majica direktno će ići za osnaživanje hrabrih inicijativa koje teže ostvarenju potpune demokratije za narod u Crnoj Gori, a sve u cilju mirnog uživanja osnovnih ljudskih prava i sloboda, kao i poštovanja načela vladavine prava“.

-Naša kampanja „Ne damo svetinje“ u podršku slobodnih i demokratskih principa u Crnoj Gori je počela pre nekoliko dana. Podrška dijaspore omogućila je dobrim ljudima Crne Gore da ustanu i iznesu svoje mišljenje. Kao znak podrške i zahvalnosti svima vama koji svakodnevno učestvujete u litijama širom Crne Gore, i time se borite za očuvanje identiteta naše crkve, kao i samog naroda, 28. Jun je odlučio da donira potpuno besplatno 100 majica narodu Crne Gore sa simboličnom porukom „Ne damo svetinje“! – obavestila nas je Snežana Dimitrijević, predstavnica ove organizacije.

Ona je navelqa da će majice će podeliti njihov dugogodišnji prijatelj i saborac Vladislav Dajković, koji je ujedno i jedan od najprisutnijih učesnika litija.

Kako biste dobili Vašu besplatnu majicu, kontaktirajte Vladislava preko fejsbuka. Prvih 100 ljudi koji se jave dobijaju po majicu. Želimo da Vas vidimo u našim majicama! Ukoliko posedujete „Ne damo svetinje“ majicu, postavite fotografiju u njoj na društvene mreže i stavite oznaku #nedamosvetinje , i označite @28jun i @vladislav_dajkovic . Sa zadovoljstvom ćemo podeliti Vaše fotografije i preneti poruku sa  veličanstvenih litija.

Svi oni koji žive u inostranstvu i koji žele da podrž akciju „28. juna“ još uvek mogu da nabave ovu majicu online prodavnici: https://28jun.myshopify.com/. Od prikupljenih sredstava pomoći će se socijalno ugrožene porodice koje žive na teritoriji Crne Gore.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *