Кривокапић од Јоаникија тражио опрост

Неколико хиљада верника окупило се вечерас испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. Окупили су се како би дочекали новоизабраног митрополита црногроско-приморског Јоаникија Мићовића, а од верника се тражи да поштују све важеће епидемиолошке мере.

Дочеку присуствује црногорски премијер Здравко Кривокапић са породицом, али и министри Весна Братић и Александар Стијовић, као и председник Скупштине Алекса Бечић. Лидери Демократског фронта Милан Кнежевић и Андрија Мандић налазе се у унутрашњости Саборног храма.

Митрополит Јоаникије синоћ је стигао у епархију будимљанско-никшићку, на чијем је челу био до 29. маја ове године.

Забележен је емотиван сусрет митрополита Јоаникија и премијера Црне Горе, Здравка Кривокапића. Окупљени су их поздравили аплаузом, након чега је, према сведочењу очевидаца, председник Владе Црне Горе заплакао.

Кривокапић је у обраћању митрополиту Јоаникију рекао да не би урадио ништа што је на штету СПЦ-а и обећао да ће Темељни уговор са том верском заједницом бити потписан.

Кривокапић, који је пре пар дана у Патријаршији у Београду одбио да потпише Темељни уговор, затражио је опрост од Јоаникија ако је, како је рекао, урадио ишта лоше, преносе медији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *